Wanneer een dierbare is overleden moeten er veel zaken geregeld worden. Het organiseren van een herdenkingsbijeenkomst of van een rouwdienst kan daar deel van uitmaken.

De Grote Kerk Apeldoorn is een veelgekozen rouwlocatie vanwege de ingetogen schoonheid en de rust die uitgaat van de serene sfeer van het gebouw. Condoleances en uitvaartdiensten kunnen plaats vinden in de kerkzaal of in gebouw Irene (tot 150 personen). De diverse ruimtes zijn flexibel in te delen voor enerzijds kleine maar ook voor grote herdenkingsbijeenkomsten. Er zijn aparte gelegenheden om te condoleren, om gasten separaat te kunnen ontvangen, en er is ruimte voor de familie om alleen te kunnen zijn. Er is een aparte opbaarruimte beschikbaar. Catering en aankleding kunnen geheel naar uw wensen worden verzorgd.

Wilhelminakapelgrote kerk interieur kaars

Herdenkingsvieringen worden door het team van de Grote Kerk met grote zorg voorbereid en begeleid, waarbij de wensen van de familie centraal staan. Nadat het kerkgebouw is bezocht en het overleg over de herdenking heeft plaats gevonden, wordt een draaiboek opgesteld dat met de familie wordt besproken. Dit gebeurt met de grootste zorgvuldigheid, er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Grote kerkDe Grote Kerk beschikt over een groot eigen parkeerterrein. Ook kan er royaal worden geparkeerd langs de Loolaan en in de garage van Orpheus, aan de overkant van de Kerk.

De Grote Kerk is bij uitstek een plaats om in een passende sfeer samen te komen rondom een afscheid. Voor rouwbijeenkomsten kunt u contact met ons opnemen.