Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland. De indeling is uniek met publiek aan drie zijden, geen zichtbelemmeringen en een uitstekende akoestiek. Grote koren, orkestopstellingen of optredens met een groot centraal podium (15 x 15 meter) vinden gemakkelijk hun plek.
De Grote Kerk beschikt over het zeer bijzondere Bätz Witte orgel, dat ingezet kan worden bij muziekuitvoeringen.

Concert ACM 2Grote Kerk interieur 2
Een podium kan opgebouwd worden in het middenschip van het kerkgebouw, vanaf alle 1200 zitplaatsen is er onbelemmerd zicht op het podium. Krachtstroom is aanwezig in het kerkgebouw. De Grote Kerk Apeldoorn heeft een rijke concertervaring. De veelvuldige uitvoeringen van het Bach Choir & Orchestra of the Netherlands van Pieter Jan Leusink zijn daar een goed voorbeeld van. Ook Herman van Veen met zijn kerstconcert is een welkome gast.

Naast de kerk staat het gebouw Irene, dat deel uitmaakt van het complex Grote Kerk. Gebouw Irene herbergt twee zalen (maximum capaciteit 250 zitplaatsen), een keuken met uitgiftebuffet, kleedruimtes en een aantal extra toiletten. Er zijn ruime cateringmogelijkheden; indien nodig worden toiletgroepen en/of mobiele garderobes ingehuurd.

De Grote Kerk in Apeldoorn is uitstekend bereikbaar, mede door de centrale ligging op de Veluwe, pal aan de kruising van de autosnelwegen A1 en A50. De Grote Kerk beschikt over een groot eigen parkeerterrein. Ook kan er royaal worden geparkeerd langs de Loolaan en in de garage van Orpheus, aan de overkant van de Kerk.

kerk4De kerk biedt zitplaatsen voor 1200 bezoekers, er is voldoende ruimte voor de musici/artiesten (consistorie, naastgelegen gebouw Irene) en de omgeving biedt talloze mogelijkheden om arrangementen te organiseren (hotels, restaurants). Indien gewenst kunnen wij u assisteren met de logistieke organisatie; uw wensen op gebied van het podium worden ingevuld en ook kunnen wij u ondersteunen op het gebied van audiovisuele zaken en catering.

U bent te allen tijde van harte welkom om de kerk te bekijken en uw plannen met ons te bespreken.